Afgelopen maandag (2e paasdag) hebben 5 demoteams van Sportcentrum Oxygym weer een voorronde gehad voor het Nederlands kampioenschap. Deze wedstrijd van Soneo Dance Challenge werd gehouden in theater ‘de nieuwe kolck’ in Assen. 

De Oxygym mini’s moesten als eerste van de dag met hun nieuwe Cheer act, deze act met de muziek van Tina Turner werd beloond met een geweldige eerste plaats in de categorie cheerdance 10-13 jaar.

Daarna moest Hysteria dansen in de categorie Streetdance/hiphop 10-13 jaar. Zij moesten het opnemen tegen 20 andere teams en zij behaalden een 13e plaats. De Oxygym mini’s werden na hun cheeract snel in de schmink gezet voor hun showdance act met het thema ‘Joker’. Ook deze act ging heel goed en hier behaalden ze een mooie 2e plaats met maar liefst 0,4 punten verschil van de eerste plaats.

S’middags mochten Twisted en O.G. Showcase hun act tonen aan de jury. Eerst was twisted aan de beurt met hun hiphop act, deze dans ging zo goed dat ze een 6e plaats hebben behaald. Zij wisten 13 teams achter zich te laten.
Een uur later mocht O.G Showcase hun showdance act showen aan de jury. Deze meisjes werden beloond met een mooie 3e plaats.

Als laatste waren de Oxygym Seniors aan de beurt. Ze deden mee in de categorie Freestyle Cheer 14+. Deze dag hebben ze voor het eerst hun nieuwe act gedaan en dat ging zo goed dat ze een score hebben behaald van 77,5 punten. Deze meiden gingen met goud naar huis. Trainsters Margriet van der Laan, Krista Lingbeek en Petra Bijkersma zijn trots en blij met de behaalde resultaten.